

Descriere
Formarea calculilor renali
- Atât cercetările clinice (pe bolnavi), cât şi cele experimentale (pe animale de laborator) nu au reusit să aducă o lumină completă în această problemă, întrucât, în aceleaşi împrejurări, litiaza renală nu apare todeauna. Se iau în considerare factorii climatici, geologici, constitutionali , nutritionali, metabolici si endocrini.
Pietrele la rinichi se formeaza când urina conține mai multe substanțe care formează cristale - cum ar fi, calciu, oxalat de calciu și acid uric - aceste cristale se formează când urina este prea concentrată in substante insolubile.
Se ştie ca urina este o soluţie suprasaturată de saruri şi substante organice. Unele din substantele pe care le contine, ca acidul uric, uraţi de calciu, fosfaţii si carbonaţii sunt foarte puţin solubili în apă . De exemplu, 1g de acid uric, constituentul urinar cel mai puţin solubil, are nevoie de 25 l de apă pentru a fi dizolvat. Experientele facute au arătat cum totusi organismul poate reuşi ca într-o cantitate de 1,2 - 1,5 litri de urină să menţină dizolvate toate aceste substanţe.
- Prezenţa acidităţii urinare şi a unor substanţe minerale sau organice s-a dovedit a fi responsabile de această acţiune. Astfel solubilitatea acidului uric este favorizată de prezenţa fosfatului de sodiu, a ureei şi de existenţa unei acidităţi nu prea mari. Cercetările au demonstrat că o creştere a ph-ului de la 5 la 6 dublează solubilitatea acidului uric. Oxalatul de calciu este menţinut solubil de sărurile de magneziu (element activ ce se găsește în planta coada calului). In absenţa lor el precipită (se solidifică). Pe de altă parte, acidul citric produce cu ionii de calciu , compuşi solubili şi împiedică formarea oxalatului de calciu.
- Solubilitatea fosfatului de calciu este favorizată de prezenţa fosfatului de sodiu, a oxalatului de sodiu, ureei, carbonatului de calciu , vitaminei C si altor acizi organici.
- Un rol important în menţinerea solubilităţii sau precipitării sarurilor il are ph-ul urinar. Normal urina are un ph cuprins intre 5 si 6. Dacă urina este prea acidă (ph sub 5,5), şi aceasta se produce cu un regim bazat preponderent pe carne, acidul uric şi sărurile sale, uraţii, precipită şi se produce litiaza urică. Dacă dimpotrivă urina devine prea alcalina ( peste7,5) precipită fosfatii şi carbonaţii acest fenomen se datorează dietei excesiv vegetariene şi in cazul infecţiilor aparatului urinar.
- Experientele de laborator au arătat rolul important jucat de ph-ul urinei in menţinere solubilităţii constituenţilor urinari.
- Pe langă fructuaţiile de ph ale urinei, pentru formarea calculilor renali este necesar, sa se adauge un mic cristal sau sedimentele sa fie lasate in repaos cateva ore. Aceste situaţii sunt realizate in organism in condiţii de stază urinara sau de infecţii, cand microbi sau celulele mucoasei descuamate pot constitui nucleul de formare al calculului.
- In consecinţă menţinerea urinei intru-un interval de ph de 5,8 -7,3 in paralel cu consumul a cel putin 2l de lichide pe zi şi evitarea infecţiilor urinare pot prevenii cu succes formarea de nisip sau calculi urinari.
Tratament pentru eliminarea pietrelor mari si nisipului din rinchi si caile urinare
- Dupa cum am vazut mai sus trebuie indeplinite cateva conditii pentru eliminarea calculilor renali.
- Astfel menţinerea ph -ului urinei in limitele de 5,8 -7,3 se face cu ajutorul tratamentului BLEMAREN N.
- Eliminarea cristalelor şi microbii produşi de infecţia urinară se face cu RENOREGIM.
Aceste două preparate luate comcomitent dizolva si elimina, pietrelor mari din rinichi. În același timp trebuie ținut cont de următoarele sfaturi;
-Trebuie evitate dietele cu multă carne şi trebuie consumat cel putin 2 l de lichid pe zi, iar tot odata renunţat la o viata sedentară.
- O dietă care este bogată in proteine, sodiu și zahăr poate crește riscul de formare a anumitor tipuri de pietre la rinichi. Acest lucru este valabil mai ales cu o dietă bogată in sodiu. Prea mult sodiu in alimentaţie creste cantitatea de calciu și rinichi trebuie să filtreze acest calciu, fapt care creste în mod semnificativ riscul de formare a pietrelor la rinichi.
- Boli digestive si anumite inervenții chirurgicale, precum by-pass gastric, boli inflamatorii intestinale sau diaree cronică, poate determina modificări în procesul digestiv care afectează absorbţia de calciu și de apă care duce la creșterea nivelurilor de substanțe care formează cristale în urină.
Mod de administrare
Renoregim se administrează inainte de mese, cu cei putin o jumatate de ora, astfel:
- nu conține zahăr și alcool (poate fi administrat bolnavilor de diabet);
- foarte important, administrarea se face cu cel puțin 30 min. înainte de mesele principale;
- în primele 3 zile cate (20ml) de 3 ori pe zi, diluat în puțină apă;
- iar în urmatoarele zile cate (15ml) de 2 ori pe zi;
- în situatii deosebite, preparatul se administrează astfel:
- din 3 in 3 ore, cate (15ml) până la ameliorarea durerii, fara a se depasi doza maxima zilnica (60ml);
- conținutul unui flacon de (600ml) reprezintă cca. 15 zile de administrare;
- durata medie de administrare este de 30 zile;
Blemaren N se administrează dupa mesele principale ale zilei astfel: